Gili Meno, Gili Trawanang of Gili Air?

Gili meno honeymoon materiaal? Kindvriendelijk of juist toch niet? Ik neem jullie mee met onze reiservaringen van alle drie de Gili eilanden. Lees ook mee als je zonder kinderen reist! Mama dat is leuk.nl geeft travel tips met kids maar ook als je zonder kinderen reist is het handig om te weten wat er te beleven is voor iedereen! Ik onderneem natuurlijk ook trips waar geen kind aan te pas komt omdat het gewoon niet handig is. Er is ook iets als me-time niet waar? Lees je mee?

[the_ad_placement id=”in-de-post-content-paragraaf”]

Gili Trawanang, Gili Meno of Gili Air waar moet je nu écht zijn geweest? 

Je leest dat je voor feestjes op Gili Trawanang moet zijn, voor honeymoonen op Gili Meno en voor alles van beiden op Gili Air. Wat is nu écht het verschil? Daarom besloten wij om al deze drie Gili’s te bezoeken met ons kindje van bijna 4 jaar oud. De indruk die wij hebben opgedaan in 12 dagen van alle 3 de eilanden lees je hier en later nog meer over de leuke hotspots and things to do!

Gestart op Gili Meno

Gili Meno daar zijn we gestart. Niet zo handig achteraf omdat de boot vanaf Bali eerst op Gili Trawanang aankomt, maar goed, door een resort boeking die wij vooraf hebben gedaan omdat wij geen zin hadden om in de verkeerde accommodatie te zitten met een kleintje kwam het nu even zo uit. We moesten dus verder met een andere boot naar Gili Meno. De aankomst was ook al avontuurlijk te noemen. Dit honeymoon eiland moesten we bezocht hebben!

Geen pier op Gili Trawanang en Gili Meno! Hoe draag je je kind en je bagage?

Aangekomen op Gili Trawanang liepen we via een trappetje vanaf de grote boot zo de zee in. Tja, best lastig even met een klein kindje, want hoe doe je dit nu met je handbagage en een kind tillen? Wij gebruikte een lichte ergonomische Tula Todler Peuter/Kleuter drager en (backpacks kan je wel afgeven aan het personeel en zij zorgen dat jij deze in zee aan kan pakken, afhankelijk op welk eiland je arriveert). Bij aankomst stapten wij ook weer op Gili Meno uit de boot zo de zee in en weer het strand op. Deze super fijne Tula Todler is verkrijgbaar als babydrager, peuterdrager en kleuterdrager. Mijn dochter paste met maat 104 makkelijk in de deze Todler versie. (zelfs met 21 kg en bijna 5 jaar met eventueel een verbreder voor de beentjes voor korte stukjes als het echt nodig was.

White beach. Als je arriveert zit het vanaf zee gezien aan de linker kant van het eiland.

Op de terugweg word je via een kleine boot een klein stukje de zee in gevaren om vervolgens over te stappen op een iets ruimere boot om je weer naar een andere gili te brengen. Kijk verder voor een filmpje.

De boot van Gili Trawanang naar Gili Meno

Het is warm, de bagage is zwaar en de kleine meid doet ontzettend haar best met al deze nieuwe spectaculaire ervaringen in Indonesië! Op het strand aangekomen van Gili Trawanang (voor insiders Gili T) hebben wij de backpacks en overige bagage op het strand neergezet. Liv en ik gingen lekker in het poederzand zitten bij de bagage en papa ging op zoek naar boottickets voor het volgende eiland, onze bestemming Gili Meno. Direct achter het stand zijn de verkoopkantoortjes voor een ticket tussen Gili Trawanang en Gili Meno of Air.

Het eiland Gili T herken je meteen door de grote gekleurde letters op het strand die wij van Amsterdam in het rood hebben, hebben ze daar in alle kleuren van de regenboog! Stiekem dus veel leuker!

Nadat de boot binnen een half uurtje arriveerde liepen wij weer het water in met alle bagage en klommen wederom via de boottrap de boot in. Na een kort tochtje van nog geen 15 minuten waren wij al op het magische paradijselijke Gili Meno gearriveerd. Met de voetjes weer het water in en de tassen boven ons hoofd waren wij eindelijk op het strand van Gili Meno!

Paard en wagen op de Gili’s, het enige vervoer op het eiland naast een fiets!

Vervoer op de Gili’s

Paard en wagen stond al op ons te wachten en zo reden wij naar onze accommodatie. Met 2 backpacks en 3 kleinere rugzakken konden wij niet meer dat stuk lopen in die hitte met ons meisje. Het reizen in die warmte is soms best even afzien en helemaal als je ook je kleine meid zo nu en dan nog moet optillen in die warmte. Ze is net nog te jong om een stuk zelf te lopen, maar dragen wordt ons ook te zwaar… Een koud Bintang biertje zouden we nu wel lusten! Ondertussen bracht het paardje ons na een avontuurlijke rit en door elkaar geschud in het wagentje naar onze accommodatie. Een paradijselijk plekje hadden we weer uitgezocht. Een plekje aan de west kust richting het zuiden waar je op dit eiland het ‘fijnste witte strand’  zou moeten hebben en waar je zo heerlijk kon zwemmen werd ons verteld.

Sunset at Gili Meno with a view on Gili Trawanang

De accommodatie

Bij aankomst zag ik de schattige witte houten bungalow’s gelegen in een grote tuin en bijna aan het strand. Vol moed liepen wij naar de receptie wat een schattig wit houten huisje was met een witte veranda en een klein zwembad er voor. Een oudere man stond ons te woord en samen met zijn medewerker bracht hij ons naar ons verblijf. Wachtend voor het huisje vlogen de muggen om onze oren en ik moest de muggen van mijn dochtertje haar blote armpjes af slaan. Volledig lek geprikt in 2 minuten tijd, recht voor onze deur, wachtend totdat die geopend werd. Maar ach..we waren in paradijs tenslotte en die muggen horen daar toch bij?… De tassen hebben we snel neergegooid en ons snel omgekleed voor een heerlijke duik in die fantastische heldere turquoise zee!

Zwemmen?

Maar wat prikte er toch zo? Het leek wel of de zee zo zout was en zo op onze huid prikkelde? Snel sprongen we de zee uit en er zaten allemaal een soort kleine mini garnaaltjes op mijn huid en lieten kleine puntjes bloed achter? OMG! Ik controleerde gelijk het badpakje van mijn dochtertje en die zat ook onder..Dit was niet mijn idee van een paradijselijk duik! Onmiddellijk liet ik mijn vondst zien aan de eigenaar en vroeg hem wat het was? Hij vertelde ons dat ‘het’ door de stroming deze kant op gekomen zou zijn, maar wat is ‘het’? Daar sprak de beste man niet genoeg engels voor en ik geen Bahasa.

Gili Meno Gili Meno with a view on Gili Trawanang

Honeymoon eiland?

Wij hebben eind van de dag het eiland verkend en het is inderdaad erg stil in mei. Geen andere kinderen. Een enkel verdwaald stelletje, geen ‘tig’ restaurantjes aan het strand. Nee, want bij zo’n paradijselijk eiland hoort nu ook eenmaal de rust. Voor Honeymooners die een mooi eiland willen verblijven met alle rust is dit perfect! Ik heb mooiere plekken gezien in Azië dus voor ons zou dit niet onze honeymoon bestemming zijn, maar zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur natuurlijk! Als men roept Bali, dan denkt men gelijk aan paradijs? Maar ik vond Bali 20 jaar geleden al geen paradijs maar een feest eiland en natuurlijk met cultuur, maar niks aan witte stranden of fijne turquoise zeeen gezien. Nee in Bali kom ik voorn hele andere dingen, familie, eten drinken genieten van de gezelligheid;)

Nu dat het zo stil was ook voor ons kindje stelde ik mijzelf direct de volgende vraag: ‘word ik hier blij van?’

hmmm… ik vind het toch wel erg leuk als je een beetje op zoek kan gaan naar wat heerlijk eten in dat ene leuke restaurantje of wat kan ‘ chillen’  in beanbags op het strand met een cocktail in ons handen bij een mooie zonsondergang.

Het eten op Gili Meno

5 min lopen vanaf onze bungelow zagen wij  wel wat verse heerlijke vis tentoongesteld langs de kant van het strand bij die enkele eettentjes (meer mag je het niet noemen). Wij kozen een mooi exemplaar uit en deze ging op de bbq. De red snapper die ik bestelde kwam alleen ongekruid op mijn bord. Daarnaast een bakje met rauwe knoflook. Ik had al eens gehoord dat ik mij niet teveel moest voorstellen van het eten op de Gili’s dus dat deed ik ook niet. Maar was dit niet het andere uiterste dan wat ik gewend was in Indonesië? Mijn man en dochter hebben gesmuld van een prima pizza die ik door mijn hoge tarwe en lactose intolerantie niet kan eten. Overigens hebben ze op alle drie de eilanden prima pizza’s gegeten. Dat had ik nu ook weer niet verwacht. Het eten vinden wij op de Gili’s niet bijzonder lekker. Ach, ik indo, ik ben gewoon verpest.

Kindvriendelijk op Gili Meno?

Ik zal niet een tweede keer naar Gili Meno vertrekken met een kleuter of kind onder de puberteit. Er is gewoon niks te doen op dit eiland voor kinderen. Om te beginnen geen andere kinderen omdat het toch echt georiënteerd is op rustzoekers. Er is primitieve supermarkt en daar zou je een waterijsje kunnen vinden. Luiers en  melkpoeder zou ik lekker vanaf het vaste land meenemen!

Schommelen bij Gili Meno
breakfast at Gazebo resort

Vertrek naar Gili Air

Onze accommodatie was prachtig, met zo’n leuke buiten badkamer. Maar…s’nachts was dit wel iets te spannend op dit eiland. Geluiden, ‘iets’ zwaars wat over het dak liep en gestoken door de muggen op de wc…(Zie je het gaas wat over de openlucht badkamer ligt? Ja..dat hangt er niet voor niets. (Grote Varaan op het dak?)

Klaar voor vertrek naar Gili Air! Zo de zee in en de boot in!

Dus een lang verblijf werd dit helaas niet op Gili Meno. Maar hoe zullen de andere eilanden zijn? En kan ik daar mijn hart ophalen wat eten en strand betreft? Lees verder op mijn andere blog over Gili Air en Gili Trawanang. Hoe wij van Bali naar de Gili’s reizen.

Wij verbleven in het 4 sterren Gazebo Meno resort aan het mooiste strand van Gili Meno. Check hieronder of deze nog vrij is!

De huisjes van Karma Resorts zouden wij eerst geboekt hebben maar deze liggen precies aan het strand waar iedere ochtend en middag alle mensen zich verzamelen en wachten op het vertrek van de boot. Dus erg veel rust heb je niet. Geen aanrader daar, maar wel op Bali in het Zuiden.

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.